Det kinesiske Dim Sum køkken møder vesten! Hos Mr. Phan House kan du få autentisk kinesisk street food. De bløde og dampede Bao er et must-try.


Kitchen, , , FoodDim Sum & Bao Buns


Social

Mr. Phan House

Det kinesiske Dim Sum køkken møder vesten! Hos Mr. Phan House kan du få autentisk kinesisk street food. Inspirationen finder Mr. Phan i Hong Kong, hvor det traditionelle Dim Sum køkken ofte kombineres med vestlige retter. I den kinesiske afdeling kan du f.eks skubbe dine kulinariske grænser med de bløde og dampede Bao Buns – ikke just hverdagsspise for den almindelige dansker – eller vestligt inspirerede Hot Wings i en hjemmelavet chili+soya sovs.

Hvad er Dim Sum køkkenet?

Begrebet Dim Sum er en kantonesisk frase, der bogstaveligt talt kan oversættes til: “det, som rører ved hjertet” – altså mad som hjertet begærer. Det er oftest lette måltider der serveres med te – og man spiser det både til morgen, middag og aften. Dim Sum består af små retter, søde som saltede og er typisk en kombination af forskellige slags kød, grøntsager, havdyr – og frugt.

4 slags kinesisk Bao

Det helt store es i Mr. Phan’s ærmer er de dampede Bao Buns (Gua Bao). Egentligt er betydningen af Bao: “Bun”, altså bolle, men for forståelsens skyld kaldes de i daglig tale “Bao Buns”. Typisk består en Bao af selve bollen, et stykke chaur-sui (kinesisk barbecue) marineret svinekød og  nogle få grøntsager der giver et crunch. Iflg. Mr Phan er alle 5 typer smage til stede. Det søde fra bollen, det sure og bitre fra syltede gulerødder og kinaradissen, det saltede fra soya og umami fra det marinerede svinekød. Bao’en fås i fire varianter: med kylling, oksekød, svinekød og i en vegansk tofu-udgave.

Vest møder øst hos Mr. Phan House

Mr Phan House præsenterer herudover en bred vifte af kinesiske retter, som f.eks de klassiske Won Ton’s (dumplings) i en henholdsvis friteret og kogt udgave, Har Gow dumplings med rejer  eller Siu Mai med svinefars og shitake svampe. I det vestlige køkken finder du sweet potato fries og hot wings. Retterne serveres typisk i combo-udgaver, hvor du får lidt af vesten og lidt af østen. Det hele serveres med hjemmelavede dips – og fordi det gerne skal være lidt ekstra særligt, så har Mr Phan House sin egen hjemmelavede soya til retterne, som desuden kan købes separat til dit eget køkken.


I Kina er der tradition for at drikke en kop te efter måltidet, så det kan du jo passende gøre hos Nelle’s, der ligger lige ved siden af. Apropos nabolande og snacks i små bidder, så har Kaiseki Sushi et must-try japas-fad…

KONTAKT

Storms Pakhus – Odense Street Food
Lerchesgade 4
5000 Odense C

CVR 38440063

Send os en mail:
hello@stormspakhus.dk

Ring til os vedr. booking:
Mandag – fredag: 10.00 – 16:00

+(45) 33 93 07 60

ÅBNINGSTIDER

Pakhusets barer:
Søn – tors: 11:00 – 23:00
Fre – lør: 11:00 – 01:00

Madboderne:
Man – tors: 11:00 – 21:00
Fre – lør: 11:00 – 22:00
Søn: 11:00 – 21:00

PARKERING

Faktisk er der masser af muligheder tæt på Pakhuset.

Find parkeringsplads ved at klikke her.