nelles

Tak for kaf

Kig ind i hyggehjørnet hos Nelle’s kaffebar midt i Pakhuset, hvor du med garanti vil blive taget godt imod. Nelle’s serverer frisklavet kaffe af høj kvalitet med et smil på læben og med lokale kræfter bag baren. Trænger du til lidt sødt, kan du også finde lækkerier som eksempelvis cookies, croissanter, gammeldaws slik og økologisk is. De har også sundere fristelser i form af sæsonens friskpressede juicer på menuen. Som Nelle’s selv siger: “Husk at leve gode dage!” – og det gør man bedst med en god kop kaffe i hånden og en lakridspibe hængende i mundvigen.

FRA HVERDAGSKAFFE TIL BARISTA-KAFFE

Kaffe er jo nok den næstmest populære i verden væske efter… Ja, efter vand. I Danmark har kaffen været været kendt siden 1600-tallet og hverdagskost siden 1820’erne – oprindeligt som en “energidrik” for bønderne – men sidenhen har den været igennem en sofistikeret kaffekværn af dimensioner. Filterkaffen er stadigvæk allemandseje, men med professionelle barista’er er kaffeoplevelsen i dag løftet til uanede højder. Espresso, americano, cappuccino, café latte – kært barn har mange navne. For langt de fleste af os hører det til blandt dagens højdepunkter at kunne nyde en kop dampende varm kærlighed.

 

INDENDØRS MED JUICE OG SØDE SAGER

I Pakhuset finder du både Nelle’s indendørs og udendørs – og de er ikke helt ens. Nelle’s indenfor har et lidt større udvalg med den friskprissede juice og de søde sager til at runde hovedmåltidet af med. Betjeningen bag baren er reelle barista’er med fuldstændigt tjek på at skumme cremet mælk, ramme den perfekte temperatur og bønnernes formål. Hos Nelle’s forstår de også, at kaffe er en meget personlig størrelse – især når vi snakker tilbehør. Du har derfor også mulighed for at tilvælge havremælk, laktosefri mælk eller koffeinfri kaffe i alle kaffevarianter – og alle kan piftes op med sirup i personlige favoritsmag. Og ja, der er også iskaffe!

 

UDENDØRS MED FORTOVSCAFÉ OG VARM KAKAO

Ved hovedindgangen til pakhuspladsen finder du også en Nelle’s. Den har åbent på hverdagsmorgener – skoleferier undtaget – fra 7 – 11 og serverer alle sædvanlige varme og kolde kaffevarianter, kakao, croissanter og økologisk frugt. Foran baren er der sat et lille café område op, så du kan tage en pause og hvile benene. Uanset om du er alene eller i godt selskab med venner, kollegaer ellers måske menneskets bedste ven – take a break – inden den travle hverdag melder sig.

 


Kaffen er ofte obligatorisk, når måltidet er rundet af – og italienere sætter pris på en god kop kaffe efter en pizza. Start eventuelt ud med ægte italiensk pizza fra Pizza Pazza. Du kan også holde det helt og holdent sødt – og kombinere din cappucino med en vaffel fra Vorfor Vaffel.

Drømmer du om at have din egen madbod?

Er du vild med at lave mad og går du med en drøm om at prøve kræfter med at drive egen forretning? Så er et containerkøkken i Storms Pakhus måske noget for dig. Som en del af Storms Pakhus kan du se frem til travle perioder, hvor dine gæster vil nyde de retter du langer over disken i fantastiske omgivelser.