Paper Dosa
DOSA er en SRI LANSK-pandekage lavet af ris og linser, hvor dejen fermenterer naturligt – og derfor hverken har laktose eller gluten i sig. En fantastisk madoplevelse og 100% laktose- og glutenfrit. Dosaen har sine rødder i den indiske Tamil Nadu-region, som forbinder Indien til Sri Lanka. Kokken Uday stammer oprindeligt fra Sri Lanka, hvor inspirationen til Paper Dosa begyndte med den klassiske historie om en mor med magiske evner i køkkenet. Inspireret af hendes færdigheder i køkkenet har Uday sat sig for at bringe Sri Lankas traditioner videre til de danske munde.
Kategori: Dosa Pandekager
Instagram: Paper_dosa.dk
Rapport: Se kontrolrapport
DET SRILANSKE KØKKEN ER HELT SIT EGET
Der hvor det Sri Lankanske køkken adskiller sig fra det indiske – og byder ind med sit unikke præg – er bl.a. på krydderierne og i valget af kokosmælk frem for f.eks. yoghurt i curries. Kokosnød er en fremtrædende ingrediens i det srilankanske køkken og bruges bredt i mange retter som en base for karry og tilføjer en unik smag og konsistens. For eksempel er “gunpowder” en almindelig ingrediens i det srilankanske køkken, men ikke ofte brugt i det indiske. Det er ofte de små ændringer, som gir’ det store udslag.
CURRIES
NETOP SRI LANKANSKE curries vil udgøre fyldet til de ca. 30 centimeter brede dosa pandekager. Paper Dosa byder på versioner med kød såvel som vegetariske/veganske udgaver. Dosa, curry, chutneys – if it’s on the menu – så blir’ det lavet fra scratch. Vælg mellem masala dosa med kartofler, vegetable dosa med blomkål, chicken dosa med marineret kyllingebryst, beef dosa med marineret oksekød og ikke mindst pork dosa.
CHUTNEY’S & SIDES
Paper Dosa’s chutneys udmærker sig ligeledes ved også at være både hjemmelavede og baseret på kokosmælk. Her har de både chili, mango. De her hjemmelavede chutney’s er praktisk talt en kompliment (samt et krav) til Paper Dosa’s sides, som bl.a. byder på Corn Ribs med salt og citronpeber.
Kom forbi Paper Dosa og lad dine smagsløg tage på en rejse, hvor Uday stolt deler smagen af Sri Lanka midt i Storms Pakhus. Her er hver dosa og curry en historie om tradition, kærlighed til råvarerne og et dybfølt ønske om at give Danmark – og dig – en smag af hans hjemland. Gå på opdagelse i Udays univers af ris- og linsepandekager, rige curries og hjemmelavede chutneys, hvor hver bid er som et lille vindue ind til det srilankanske spisekammer, der bringer dig tættere på essensen af ægte srilankansk mad.
Paper Dosa serverer sprøde og luftige, autentiske dosaer, fyldt med aromatiske krydderier og lækre curries – en smagsoplevelse, du ikke vil gå glip af
Drømmer du om at have din egen madbod?
Er du vild med at lave mad og går du med en drøm om at prøve kræfter med at drive egen forretning? Så er et containerkøkken i Storms Pakhus måske noget for dig. Som en del af Storms Pakhus kan du se frem til travle perioder, hvor dine gæster vil nyde de retter du langer over disken i fantastiske omgivelser.