ff

Paper Dosa

DOSA er en SRI LANSK pandekage lavet af ris samt linser, hvor dejen fermenterer naturligt – og har derfor hverken laktose eller gluten i sig. Det er en fantastisk madoplevelse og 100% laktose- og glutenfri mad. Dosaen har sine rødder i den indiske Tamil Nadu-region, som forbinder Indien til Sri Lanka. Kokken Uday er oprindeligt fra Sri Lanka, hvor inspirationen til Paper Dosa således også stammer fra – med den go’e gamle historie om en mor og hendes evner i køkkener der inspirerede sønnike 🙂

DET SRILANSKE KØKKEN ER HELT SIT EGET

Der hvor det Sri Lankanske køkken adskiller sig fra det indiske – og byder ind med sit unikke præg – er bl.a. på krydderierne og i valget af kokosmælk frem for f.eks. yoghurt i curries. Kokosnød er en fremtrædende ingrediens i det srilankanske køkken og bruges bredt i mange retter som en base for karry og tilføjer en unik smag og konsistens. For eksempel er “gunpowder” en almindelig ingrediens i det srilankanske køkken, men ikke ofte brugt i det indiske. Det er ofte de små ændringer, som gir’ det store udslag.

CURRIES

NETOP SRI LANKANSKE curries vil udgøre fyldet til de ca. 30 centimeter brede dosa pandekager. Der kommer udgaver med kød såvel som til vegetaren/veganeren – mere om det senere. Dosa, curry, salater, chutneys – if it’s on the menu – så blir’ det lavet fra scratch. Hele konkret ka’ du vælge mellem masala dosa med kartofler, en vegetable dosa med blomkål, chicken dosa med marineret kyllingebryst, beef dosa med marineret oksekød og ikke mindst en pork (gris) dosa.

CHUTNEY’S & SIDES

Paper Dosa’s chutneys udmærker sig ligeledes ved også, at være både hjemmelavede og baseret på kokosmælk. Her har de både chili, mango og chutney. De her hjemmelavede chutney’s er praktisk talt en kompliment (samt et krav) til Paper Dosa’s sides, som bl.a. byder på Corn Ribs med salt og citronpeber.


 

Drømmer du om at have din egen madbod?

Er du vild med at lave mad og går du med en drøm om at prøve kræfter med at drive egen forretning? Så er et containerkøkken i Storms Pakhus måske noget for dig. Som en del af Storms Pakhus kan du se frem til travle perioder, hvor dine gæster vil nyde de retter du langer over disken i fantastiske omgivelser.