ff

Paper Dosa

DOSA pandekagen er lavet af ris samt linser, hvor dejen fermenterer naturligt – og har derfor hverken laktose eller gluten i sig. Altså 100% laktose- og glutenfri mad. Selve Dosaen har sine rødder i den indiske Tamil Nadu-region, som forbinder Indien til Sri Lanka. Kokken Uday er oprindeligt fra Sri Lanka, hvor inspirationen til Paper Dosa således også stammer fra – med den go’e gamle historie om en mor og hendes evner i køkkener der inspirerede sønnike 🙂

DET SRILANSKE KØKKEN ER HELT SIT EGET

Der hvor det Sri Lankanske køkken adskiller sig fra det indiske – og byder ind med sit unikke præg – er bl.a. på krydderierne og i valget af kokosmælk frem for f.eks. yoghurt i curries. Det er ofte de små ændringer, som gir’ det store udslag.

CURRIES

NETOP SRI LANKANSKE curries vil udgøre fyldet til de ca. 30 centimeter brede dosa pandekager. Der kommer udgaver med kød såvel som til vegetaren/veganeren – mere om det senere. Dosa, curry, salater, chutneys – if it’s on the menu – så blir’ det lavet fra scratch. Hele konkret ka’ du vælge mellem kartoffel masala, en kurma med grøntsager, kylling curry, en med marineret oksekød og ikke mindst udgaven med rejer.

CHUTNEY’S

Der, hvor Sri Lankas køkken adskiller sig fra det indiske, er blandt andet på krydderierne og i valget af kokosmælk frem for eksempel yoghurt i curries og chutney’s. Paper Dosa’s chutneys udmærker sig ligeledes ved også, at være både hjemmelavede og baseret på kokosmælk.


 

Drømmer du om at have din egen madbod?

Er du vild med at lave mad og går du med en drøm om at prøve kræfter med at drive egen forretning? Så er et containerkøkken i Storms Pakhus måske noget for dig. Som en del af Storms Pakhus kan du se frem til travle perioder, hvor dine gæster vil nyde de retter du langer over disken i fantastiske omgivelser.