ff

Paper Dosa

DOSA er en SRI LANSK-pandekage lavet af ris og linser, hvor dejen fermenterer naturligt – og derfor hverken har laktose eller gluten i sig. En fantastisk madoplevelse og 100% laktose- og glutenfrit. Dosaen har sine rødder i den indiske Tamil Nadu-region, som forbinder Indien til Sri Lanka. Kokken Uday stammer oprindeligt fra Sri Lanka, hvor inspirationen til Paper Dosa begyndte med den klassiske historie om en mor med magiske evner i køkkenet. Inspireret af hendes færdigheder i køkkenet har Uday sat sig for at bringe Sri Lankas traditioner videre til de danske munde.

DET SRILANSKE KØKKEN ER HELT SIT EGET

Der hvor det Sri Lankanske køkken adskiller sig fra det indiske – og byder ind med sit unikke præg – er bl.a. på krydderierne og i valget af kokosmælk frem for f.eks. yoghurt i curries. Kokosnød er en fremtrædende ingrediens i det srilankanske køkken og bruges bredt i mange retter som en base for karry og tilføjer en unik smag og konsistens. For eksempel er “gunpowder” en almindelig ingrediens i det srilankanske køkken, men ikke ofte brugt i det indiske. Det er ofte de små ændringer, som gir’ det store udslag.

CURRIES

NETOP SRI LANKANSKE curries vil udgøre fyldet til de ca. 30 centimeter brede dosa pandekager. Paper Dosa byder på versioner med kød såvel som vegetariske/veganske udgaver. Dosa, curry, chutneys – if it’s on the menu – så blir’ det lavet fra scratch. Vælg mellem masala dosa med kartofler, vegetable dosa med blomkål, chicken dosa med marineret kyllingebryst, beef dosa med marineret oksekød og ikke mindst pork dosa.

CHUTNEY’S & SIDES

Paper Dosa’s chutneys udmærker sig ligeledes ved også at være både hjemmelavede og baseret på kokosmælk. Her har de både chili, mango. De her hjemmelavede chutney’s er praktisk talt en kompliment (samt et krav) til Paper Dosa’s sides, som bl.a. byder på Corn Ribs med salt og citronpeber.

Slå vejen forbi Paper Dosa og oplev på egne smagsløg hvordan Uday med stolthed bringer smagen af Sri Lanka til Storms Pakhus, hvor hver dosa og hver curry er en fortælling om tradition, kærlighed til ingredienserne og Udays ønske om at dele en lille bid af sit hjemland med Danmark, ja, og dig. Lad Uday invitere dig ind i hans verden af ris- og linsepandekager, fyldige curries og hjemmelavede chutneys, hvor hver bid repræsentere et lille udpluk af det Sri Lankanske spisekammer, og bringer dig et skridt tættere på det autentiske srilankanske køkken.

Paper Dosa tilbyder autentiske indiske dosaer, der er sprøde udenpå og bløde indeni, fyldt med smagfulde krydderier og lækre curries. Det er en smagsoplevelse, du ikke vil gå glip af.

Drømmer du om at have din egen madbod?

Er du vild med at lave mad og går du med en drøm om at prøve kræfter med at drive egen forretning? Så er et containerkøkken i Storms Pakhus måske noget for dig. Som en del af Storms Pakhus kan du se frem til travle perioder, hvor dine gæster vil nyde de retter du langer over disken i fantastiske omgivelser.