stoem7

Fino Vino

Vinbaren “Fino Vino” flyder over med ca. 40 slags forskellige vine og bobler, importeret fra hele verdenen og nøje udvalgt ved interne smagninger. Så gør dig selv en tjeneste og tag forbi til et enkelt glas eller to. Personalet hjælper dig gerne med, at udvælge den helt rigtige vin. Det gode ved vin er dog netop, at den kan nydes helt for sig selv.

RØD VIN & HVID VIN FRA HELE VERDEN

Hvidvinene er kølige og rødvinene er tempereret, og du vil med garanti kunne finde en, som er lige dig. Der er blevet trukket på rigeligt med erfaringer fra husets in-house vineksperter – og de har så trukket på hele verdens erfaring med at producere gode vine. Mest karakteristisk for smagen på din vin er dog valget af drue. Sammen med produktionsmetoden, giver det hver vin sin egen karakter, og unikke fremtræden. Fra druesort til jordbundsforhold, udsving i klima, modenhed ved høst, presseteknik, gæring, lagring. Alt sammen påvirker vinens endelige karakter.

En Sauvignon Blanc (hvidvin) fra Marlborough i New Zealand betyder, at druen har haft særdeles gode arbejdsforhold, hvorfor smagen af citrus og de forskellige druer er særligt fremtrædende.

En rødvin på Tempranillo er ofte meget raffineret med en smag af modne kirsebær. Efter et par år på egetræsfad får den en ekstra sødme og duft og smag af vanilje – og sådan kan vi fortsætte.

Med vine fra Italien, Spanien, Frankrig, New Zealand, USA, Chili og mange flere lande kan vi med ret stor sikkerhed sige, at vi nok skal nå rundt om samtlige smagsløg- og særlige vinforbehold.

CHAMPAGNE & BOBLER

“Bare en flaske bobler, tak” er muligvis en sætning du har brugt før.  Champagne er dog meget mere end skum, luksus og “bare bobler”. Det er grundlæggende en hvidvin (eller rosé) med bobler i, hvor de mere seriøse vinkendere i høj grad vil kunne gå i detaljen med forskelle, nuancer, m.v.

Vi har både klassikere som Dom Perignon (2008), Grand Cuvee. Eller i et lidt mere tilforladeligt prisleje med samme store smag, som f.eks en Lancelot Royer Cuvee Reserve.

Blot fordi der er bobler i vinen, er det ikke nødvendigvis en champagne. Vin med bobler kaldes mousserende vin, og de kommer fra mange steder i verden. Cava og Crémant er to af de mere velkendte mousserende vine. Det finder du også i Fino Vino.

MULIGHED FOR VIN-SMAGNINGER

Til en vinsmagning i Pakhuset får I mulighed for at slynge vin rundt i glasset til en smagning. Pakhusets vinkyndige guider jer i gennem druer, vinhuse og smagsnuancer. Pakhuset tilbyder et stort udvalg af bæredygtige vine. Det er naturligvis også muligt at smage andre vine end dem på vores vinkort.

Læs mere her.


Ikke alle er til god vin, men der er heldigvis rig mulighed for at brede sig ud i en af Pakhusets 6 andre barer. Bla. specialøl fra Stormfuld, cocktails fra Cocktail & Dreams eller et lidt mere alment udvalg fra mainbaren: Vakse Viggo.

Til vinsmagning i Pakhuset?

Til en vinsmagning i Pakhuset får I mulighed for at slynge vin rundt i glasset, mens Pakhusets vinkyndige guider jer i gennem druer, vinhuse og smagsnuancer. Pakhuset tilbyder bl.a. et stort udvalg af bæredygtige vine. Vinsmagningen tilpasses jeres præferencer og ønsker, uanset hvilke vintyper I foretrækker, eksempelvis mousserende vine, hedvine eller udelukkende en rosésmagning.